Vinlaben – Et innovativt samarbeidsprosjekt

Vinlaben er et innovativt samarbeidsprosjekt mellom Pennesi Vin og to ønologer fra Italia med en imponerende CV. Ønologene vil følge prosjektet tett og vil også komme til Norge for foredrag på en av de oppsatte prøvesmakingene.

Vi er stolte av å kunne tilby et vinprosjekt som inneholder druen Brunello. Denne druen troner helt øverst av det toscanske vinhierarkiet, og vi gleder oss til å jobbe med denne fantastiske druen i Norge.

Brunello blir kvernet, presset, omstikket og lagt på fat av alle som deltar på kurset. Prøvesmakingen utføres av alle i fellesskap. Deretter blir Brunello lagret på stålfat og 500-liters eikefat under produksjonen.

Her får deltakerne en unik mulighet til å smake forskjellen på produksjon gjort på stålfat og eikefat.

Vinlaben 2.0

Hva kurset inneholder

Drue: Brunello
Tank: Eikefat og stålfat
Produksjon: 2 år (oppstart september 2023). Mulighet for reise til Montalcino (kun for medlemmer)
Pris: Depositum på 3000 kr ved bestilling. 1100,- per måned (12 md).
Antall flasker: 30

Prosjektet foregår fra september 2023 helt fram til høsten 2025, og gir deg et godt innblikk i tradisjonelle produksjonsmetoder for italiensk vin. Samtidig gir vi deg som medlem av Vinlaben muligheten til å være med til Montalcino i Italia, der vi henter Brunello-druene, for å ta del i prosessen der.

Bli med Vinlaben til Montalcino i Toscana!

Vi gir deg som medlem av Vinlaben muligheten til å være med til Montalcino utenfor Siena i Toscana. Dette er stedet vi henter våre druer fra. Her får du en enestående mulighet til å følge produksjonen av vindruer på nært hold.

Oppsettet for turen vil komme på et senere tidspunkt, men vil reisen vil foretas i perioden mai-juni 2024.

Vinen lagres på to typer fat

Under produksjonen lagres vinen på to ulike fat. Stålfat og 500-liters eikefat.

Dette gir en unik mulighet for Vinlabens deltakere til å smake forskjellen mellom de to forskjellige lagringsmetodene.

Produksjonen steg for steg

September: Kverning

Dato for kverning settes når vi vet når druene høstes og er klare for transport til Norge. 

Vi gleder oss til å begynne og jobbe med den fantastiske druen Brunello. Hele prosessen begynner med at vi sammen kverner druene.

Oktober/November: Pressing

Etter at kverningen er gjort er det på tide å presse druene. Vi presser druene med manuelle presser, og veileder deg fram mot det beste resultatet.

Januar: Omstikking/Overgang

I januar 2024 foretar vi omstikking, der vi fjerner bunnfallet i tanken. Så vasker vi tanken og flytter druer tilbake til stålfatet og over på eikefat.

2024-2025: Prøvesmakinger

Første prøvesmaking av vinen skjer samtidig som overgang til eikefat i januar. Deretter:

2. Prøvesmaking: 25.04.24, 18.00 – 19.00
3. Prøvesmaking: 22.08.24, 18.00 – 19.00
4. Prøvesmaking: 28.11.24, 18.00 – 19.00
5. Prøvesmaking: 24.04.25, 18.00 – 19.00

Høst 2025: Tapping og flasking

Dato for tapping settes basert på prøvesmaking, men skjer i fellesskap høsten 2025.

Jeg vil delta på Vinlaben!

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.